Μενού
Your Cart
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Για να συνεχίσετε την πλοήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ Πατήστε εδώ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ-ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ; 1967-1972

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ-ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ; 1967-1972
Εξαντλήθηκε
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ-ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ; 1967-1972
Εκδότης ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Έτος Έκδοσης 2015
Μήνας Έκδοσης 1
Σελίδες 976
Περίληψη / Περιγραφή Στο παρόντα τόμο περιλαμβάνονται ομιλίες, θέσεις, δηλώσεις, συνεντεύξεις, αναφορά στα έργα και διαγγέλματα του Γεωργίου Παπαδόπουλου από το 1967 ως το 1972. Αναντίρρητα το υλικό αυτό συνιστά εσωτερικό τεκμήριο της εποχής του, όσο κι αν δίνει τα γεγονότα μονόπλευρα, από την πλευρά του καθεστώτος. Εντούτοις, εμπεριέχει και ψήγματα μιας πραγματικότητας που αποσιωπάται ή ερμηνεύεται διαφορετικά. Παραλλήλως επιτρέπει τη μελέτη όχι μόνο του ιδεολογικού πλαισίου αλλά και της ρητορικής του διατύπωσης. Είναι χαρακτηριστική, για παράδειγμα, η χρήση της περίφημης πια αναλογίας που παραβάλλει τη χώρα με έναν ασθενή, ο οποίος για να αναρρώσει χρειάζεται εγχείρηση ή γύψο. Σήμερα, 40 χρόνια μετά και ενώ η περίοδος της μεταπολίτευσης έχει κλείσει ήδη τον κύκλο της, το υλικό αυτό, ως ιστορική πηγή, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί συστηματικά, με κριτική διάθεση, σε αναφορά με το ιστορικό πλαίσιο της εποχής του και με όσα επακολούθησαν. Και τούτο, προκειμένου κάθε αναγνώστης να έχει πλήρη εικόνα και να είναι σε θέση να συναγάγει δικά του συμπεράσματα, βασιζόμενος όχι σε αυθαίρετα κατασκευάσματα και σε ευσεβείς πόθους αλλά σε αντικειμενικά, ιστορικά πλέον δεδομένα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε
25,00€
Χωρίς ΦΠΑ: 23,58€
  • Απόθεμα: Εξαντλήθηκε
  • Κωδικός: 9789608094840
Ετικέτες:

Το προϊόν είναι εκτός αποθέματος. Πληκτρολογείστε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση ώστε να ενημερωθείτε όταν είναι διαθέσιμο.

Όνομα
Email
Τηλέφωνο
Σχόλια